HTML

Udvarbolond

Gyűjtsük össze a legszebb, legzöldebb, legvirágosabb belső udvarokat! Küldj tippet, fotót, bármit az udvarbolondblog@gmail.com címre!

Friss topikok

Eldugott varázskert a Krisztinavárosban

2012.09.18. 12:05 mimi és dá

Eldugott "varázskert" - Maross utca. Fotó: S.Á.

Hogy épp szeptemberben támasztjuk fel a régóta szendergő Udvarbolond blogot, amikor pedig már közeledik a tél, annak S.Á. az oka. Küldött ugyanis egy csomó képet az Urbanistának, amelyek azonban sokkal inkább passzolnak ide, a kistesóra. Íme a fotók és a hozzájuk fűzött levél:

Eldugott "varázskert" - Maross utca. Fotó: S.Á.

Kedves Urbanista! 

Sokszor látom, hogy eldugott, vagy kevéssé ismert szép kis városi zugokról is beszámoltok. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy be kellene küldenem egy budai belső kertet, mely nem túlzóan nevezhető varázskertnek. Barátaim laknak az egyik házban, melynek ablakai a kertre néznek, és büszkén invitáltak le beköltözésükkor az akkor éppen virágba boruló kertbe. Varázskertnek, titkok kertjének nevezték, és eleinte nem értettem, hogy mit akarnak megmutatni egy kerten, nem lehet az olyan érdekes. Ám mikor lementünk, megértettem a dolgot. Valóban elvarázsolt helyre jutunk a Maros utcai, nem túl elegáns, 60-as évekbeli kockából. Körben hatalmas falak (más épületek) határolják, melyeket jórészt benőtt a borostyán. Kisebb nagyobb bokrok, és nagy fák is tarkítják, kavicsos ösvény vezet rajta végig, és még dézsás pálmákkal is találkozunk. Vadregényesnek tűnik, de láthatóan szépen gondozott.Küldök róla pár képet is, melyek bár szépek, nem adják vissza azt a romantikus, múltba révedős hangulatot, amit ottjártamkor tapasztaltam, Sajnos a hatalmas virágzatú növények már elvirágoztak, pedig akkor nyújtott csak igazán pompás látványt a kert! 

Remélem, tetszik majd a kis eldugott kert, és remélem, sokáig megmarad majd, hogy másoknak is ilyen örömet okozzon, amikor kilép a hűvösre a tikkasztó meleg betonútról. 

Üdv, 

S.Á.

Eldugott "varázskert" - Maross utca. Fotó: S.Á.

Eldugott "varázskert" - Maross utca. Fotó: S.Á.

Eldugott "varázskert" - Maross utca. Fotó: S.Á.

9 komment

Címkék: krisztinaváros maros utca

A bejegyzés trackback címe:

https://udvarbolond.blog.hu/api/trackback/id/tr464785617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jobbrolbandita 2012.09.18. 18:41:07

Ezért imádom Budapestet... A poroló a kerti asztal mellett...! Ilyen csak itt van!

lobster thermidor 2012.09.19. 07:38:10

Jó, hogy szóltok!
Én simán zöldhulladék lerakónak néztem volna, mint "varázskertnek".

Az "Ejj szomszéd, kár lenne azt a szép fát kidobni, ültessük inkább ki a kertebe..." címszóra a karácsonyról megmaradt tűlevelű féleségek kitelepített arzenáljától még nem lesz ez a hátsóudvar sem szép.

akoiR 2012.09.19. 09:05:12

a varázskerttől ez tényleg nagyon távol van.

lorantka_a_gall 2012.09.19. 10:11:43

@jobbrolbandita: Nem csak itt, tanúsíthatom. Pl Szabadkán is jellemző.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2012.09.19. 10:19:52

jobb mint a térkövezés.
ahhoz képest egyenesen fantasztikus. sőt varázslatos. és ezen nem ront, hogy nem tájkertésszel terveztették meg.

az meg miért baj, hogy a poroló a kerti asztal mellett van? 1. ha porolózok akkor nem tudok a kerti asztalnál ülni, és fordítva. itt nincs összeférhetetlenség. 2. ha nincs otthon porolóm akkor is legalább letörölöm a kerti asztalt mielőtt kimegyek oda kajálni/üldögélni. abszolút nem értelek.

macska69 2012.09.19. 11:10:13

A lehetőségekhez képest értékelendő ez a kert. Nem betonozott, lekövezett, szürke és sivár. Nem pocskondiázni kellene, hanem támogatni, hogy legalább így nézzenek ki a belvárosi bérházak udvarai. És persze megcsinálni.

Richie_Rich · http://napiklikk.blog.hu 2012.09.21. 10:30:05

Élőben valóban sokkal szebb, tanúsíthatom, nagymamám lakik abban a házban.
Olyan fura hangulata van, de lehet, hogy csak azért, mert bírom az ilyen borostyánnal vagy mivel befutott falakat.
Ja, a porolót meg nem használja senki, mert már van porszívó. :-D

hurmazs 2012.09.21. 17:21:02

Ha a Maros utca 22-26 által határolt házak kertjéről van itten szó akkor igazán kár látatlanban nem túl jól sikerült fotók alapján lefikázni.Évekig laktam ott a családommal és valóban a kert elvarázsol.Akit pedig nem annak lehet hogy a saját készülékében kellene keresnie a hibát!
süti beállítások módosítása