HTML

Udvarbolond

Gyűjtsük össze a legszebb, legzöldebb, legvirágosabb belső udvarokat! Küldj tippet, fotót, bármit az udvarbolondblog@gmail.com címre!

Friss topikok

Virágos dupla udvar Lotz-freskóval a Lónyay utcában

2011.07.07. 18:52 mimi és dá

150

 

A Lónyay utca 26. legendásan virágos udvar, többen is ajánlottátok nekünk. Szilvia a Facebookon így írt róla: „A Lónyay utcában (IX ker.), a Czuczor utcával szemben, vagy egy nagy, zöld kapu (házszám nincs kiírva). Ott szép, zöld a belső kert és általában nyitva a kapu. :)”, WerePet szerint pedig kellemes átmenetet képez a titkos Akácfa utcai rom-udvar, és a Dob utcai csodaudvar között. Szerintünk kicsit erős párhuzamot vonni, mindenesetre romosnak tényleg romos, és virágosnak is virágos a Lónyay 26 dupla udvara – főként az első része. Sőt, a ház egy valódi kincset is rejt: ha a kaputól jobbra felmászunk a hívogatónak nem mondható lépcsőházban, egy Lotz Károly freskó maradványát is megcsodálhatjuk, a kapu pedig tényleg mindig nyitva áll.

Szólj hozzá!

Címkék: ferencváros lónyay utca

A bejegyzés trackback címe:

https://udvarbolond.blog.hu/api/trackback/id/tr1003047450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása