HTML

Udvarbolond

Gyűjtsük össze a legszebb, legzöldebb, legvirágosabb belső udvarokat! Küldj tippet, fotót, bármit az udvarbolondblog@gmail.com címre!

Friss topikok

Mesebeli erdei tisztás? Dehogy, egy udvar a Frankel Leó utcából

2011.06.05. 14:38 mimi és dá

 

Iván ajánlotta a figyelmünkbe a Frankel Leó utca 70-et, amely a képek alapján átmenetet képez egy erdei tisztás és egy virágkertészet között. De mindenképpen mesebeli! Készített egy csomó képet és még leírást küldött hozzá. Íme:

 

Egy éve véletlenül fedeztem fel ezt a helyet...

A Frankel Leó utca 70. Nem is gondolnánk, mi rejtőzik mögötte...

...A Bécsi úton haladva néhány nagyon-nagyon öreg ház következett, foghíjtelkek, törmelékhalmok, lebontott házak helyei... majd a japán étterem, ahol tavaly olyan finom dolgokat ettünk... sok érdekes ház van arrafelé. A Komjádihoz érve egy boltíves kapubejáratra lettem figyelmes, mely egy macskaköves, meredek útban folytatódott és buja zöld növényzet keretezte.

Régi kis ház, virágoskert, falikút

Csupa virág...

Beléptem és kicsit meseszerű világba csöppentem, jobb oldalt a bérház belső udvara csupa virító virág (mondjuk a kerti törpéket inkább kihagytam volna, de elmegy), egy kis parasztház eredeti falikúttal, felfelé még pár ház és rendes, erdős domboldal, mindez pár lépésre a forgalmas úttól és kívülről ebből semmi se látható, de annyira más.

Volt ott egy kedves, idős házaspár kiskutyával, volt tarka cica, aki láthatólag a saját birtokának tekintette, volt egy csinos, harmincas kismama, külföldi, de kiválóan, csak enyhe akcentussal beszélt magyarul, nagyon közvetlenül megszólított, mikor látta, hogy fotózni szeretnék és beinvitált, először angolul, nyilván azt hitte, külföldi turista vagyok, beszélgettünk kicsit, és mikor az öregekhez magyarul szólt, akkor váltottunk csak magyarra.

Aztán elbúcsúztam és elindultam felfedezni.


A toronyszoba... királylány vajon van-e benne?

A macskaköves út mentén további bérházak rejtőztek, az éles kanyarban valóságos kis toronyszobás villa - innen kéne megmenteni a hercegkisasszonyomat? A villa lakatlannak tűnt, bár erősen be van kamerázva. Továbbhaladva egy másik barátságos, régi ház, garázsokkal és egy folyondárral teljesen benőtt fabarakk - állítólag mérnöki létesítmények voltak ilyenek, mögötte gondozottnak tűnő, teraszos erdei tisztás.

További sok remek fotó a szóban forgó udvarról és más klassz dolgokról Iván Szemlőhegy és Rózsadomb című albumában.

2 komment

Címkék: frankel leó utca felhévíz

A bejegyzés trackback címe:

https://udvarbolond.blog.hu/api/trackback/id/tr902959134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csodadizőz · http://orfeum.blog.hu 2011.07.13. 10:30:53

ú, és a dzsungelben van egy kertitörpe is, ez igen:))
süti beállítások módosítása