HTML

Udvarbolond

Gyűjtsük össze a legszebb, legzöldebb, legvirágosabb belső udvarokat! Küldj tippet, fotót, bármit az udvarbolondblog@gmail.com címre!

Friss topikok

Falusi hangulat a milánói csatornarendszer mentén

2011.10.13. 14:05 mimi és dá

Nem csupán Milánó belvárosában, de egy picit odébb, a nagyon érdekes Naviglio Grande mentén is találtunk csodás zöld helyeket. Ezekben a buja belső kertekben a belvárosi, elegáns udvaroktól eltérően inkább falusias hangulat fogadott. Mivel erre a környékre leginkább a bohém, művész negyed jelző illik, talán nem meglepő, hogy az itteni udvarok a kimért, rideg szépség helyett inkább otthonosságot árasztanak magukból.

Na, de mit keres csatorna Milánó kellős közepén? Kevesen tudják, de a város területét számos hajózható csatorna szeli át, melyeket a 12–16. században építettek, hogy különböző folyókkal kössék össze. Ezeken a csatornákon szállították például a fantasztikus milánói dóm építéséhez szükséges márványt. A legtöbbet a 19. században befedték vagy feltöltötték, hiszen a vasúti szállítás sokkal hatékonyabb volt. A posztban szereplő Naviglio Grandét 1179-ben kezdték el építeni, és ez volt a város első csatornája. Nagy részét a harmincas években temették be, ma már csak sétahajók járnak rajta. Vize nagyon tiszta (legalábbis annak tűnt…) és igen sekély. Partját bizonyos időszakokban csak a gyalogosok használhatják, ezért  sétálóutcának sem utolsó.

forrás: Wikipédia

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: külföld olaszország milánó naviglio grande

A bejegyzés trackback címe:

https://udvarbolond.blog.hu/api/trackback/id/tr573288561

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Navigli 2013.06.15. 13:32:06

Itt a nyár, kezd beindulni az éjszakai élet Milánóban is. Mással nem is lehet elütni a szabadidőt ebben a városban, a legközelebbi strandig már autókázni kell, vagy vonatozni. Legutóbb már megmutattam a város egyik éjszakai központját, most vessünk pil...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása